Onze gemeente startte op 17 oktober met het project weg- en rioleringswerken Uilenberg – Itegemse Steenweg (gedeelte tussen de Wimp en Langstraat). Beide straten worden voorzien van nieuwe riolering en een nieuw wegdek.

De werken verlopen in vier fasen:
·       Fase 1: Itegemse Steenweg (tussen de Wimp en het kruispunt Itegemse Steenweg – Uilenberg – Langstraat);
·       Fase 2: Kruispunt Itegemse Steenweg – Uilenberg – Langstraat;
·       Fase 3: Uilenberg (vanaf kruispunt met Itegemse Steenweg tot kruispunt met Wiekevorstse Steenweg);
·       Fase 4: Kruispunt Uilenberg – Boudewijnlaan – Heikant – Doornstraat – Wiekevorstse Steenweg.
 
Om de werken sneller te laten verlopen worden fase 1 en 2 gelijktijdig uitgevoerd (oktober 2011 – januari 2012). Gedurende deze periode is er geen doorgaand verkeer mogelijk op Itegemse Steenweg (inclusief kruispunt met Langstraat). Uilenberg is enkel bereikbaar voor plaatselijk verkeer.
Pas vanaf fase 3 en 4 (februari 2012 – juli 2012) wordt Uilenberg afgesloten voor alle verkeer. Itegemse Steenweg wordt dan terug opengesteld voor doorgaand verkeer.
 
Uiteraard zijn deze vooropgestelde termijnen afhankelijk van de weersomstandigheden die het verloop van de werken zullen bepalen.
 
Ook het openbaar vervoer ondervindt hinder door deze werken. De haltes Canadadreef, Langstraat (Itegemse Steenweg ter hoogte van Langstraat) en Vonckstraat (Itegemse Steenweg aan Boeyendaalhof) zullen niet bediend kunnen worden.